Allt fler anpassar sig för miljöns skull

Allt fler anpassar sig för miljöns skull

”Hotell Selma Lagerlöf serverar omkring 40 000 frukostar per år och nu har man upphandlat nya leverantörer för att kunna leva upp till konceptet ekologisk frukost.

Förändringen kommer att kosta. Kostnaden för hotellet kommer att stiga med omkring tio procent men Mattias Nord lovar att det inte på något sätt kommer att drabba kunderna.”

Eftersom det bara blir fler och fler som väljer att äta och leva ekologiskt är det för många hotell och restauranger en självklarhet att uppfylla kundernas önskemål genom att satsa på just ekologiska råvaror i restaurangen, ekologiska lakan och handdukar etcetera. Eftersom det ekologiska levnadssättet fortfarande är relativt nytt så är det framförallt hotell i Stockholm, Göteborg och andra större städer med mycket turism som har haft möjlighet att byta ut råvaror till ekologiska, dyrare, alternativ.

Ekologiskt kostar nämligen ofta lite extra. Att vår planet, våra djur och vår hälsa är värd dessa extraslantar är nog de flesta överens om. Ekologiska alternativ finns idag inom nästan alla branscher och varukategorier. Man kan till exempel tvätta sina kläder, som är gjorda av ekologisk bomull och färgade i ekologiska färger, i ekologiskt tvättmedel i en miljövänlig tvättmaskin. Man kan sedan ta en miljövänlig bil, åka på road trip, checka in på ett miljömedvetet hotell eller besöka den välkända tätorten Järna som är känd för just sitt ekologiska och miljövänliga tänk.