Bo miljövänligt i Göteborg

Bo miljövänligt i Göteborg

Turismen har en stor del i den klimatpåverkan vi människor gör. Man kanske tror att det bara är flygutsläppen som är farliga men även hotellen påverkar miljön negativt. Därför kan en idé vara att stödja de hotell som arbetar mot en mer hållbar bransch och checka in på ett klimatsmart hotell.

I Helsingborgs dagblad skriver man om ett hotell i Bjäre som är ett utav fem hotell i Sverige som har möjlighet att bli ett av Europas nollenergi-hotell. EU-projektet ”Nerly zero energi hotels” går ut på att göra om 14 hotell i Europa till så kallade nollenergi-hotell. De fem svenska hotell som kan få vara med i projektet har besökts av konsulter som tittat närmare på verksamheterna. Nu ska det bestämmas vilka två hotell som går vidare från Sverige.

Kvinnor mer klimatsmarta

Men det finns även hotell som inte är med och kämpar om Eus nollenergi-hotell som är miljövänliga. Vill man till exempel besöka Göteborg kan man boka sin vistelse på Hotell Göteborg och välja ett klimatsmart hotell. Ska man tro den undersökning som man skriver om på Dagens Nyheter är det mest troligt att kvinnorna är de som kommer tänka på miljön i val av hotell. De är nämligen mer miljömedvetna än män. Men alla män som ska ut och resa gör även de rätt i att bo på ett hotell där de kan sova med grönt samvete.

Bo miljövänligt i Göteborg

Ett exempel på en hotellkedja som tänker mycket på miljön är Scandic. De har bland annat utbildat sina 12 000 medarbetare i hållbarhetsfrågor. Är man inne på att besöka just Göteborg kan man till exempel bo på Scandic Rubinen. De har nyligen uppgraderat hotellet med en stor takterass och en ny restaurang.

”Vi hade en liten uteplats här tidigare, och folk har alltid kommit in och frågat om de kan få komma ut på takplatsen. När vi nu bygger ut den finns det utrymme både inomhus och ute, så nu kan vi ha öppet året runt.” Läs mer.