Fördelar med luftvärmepump

Hur värmer du upp ditt hus? Det är en relevant fråga av flera anledningar. Dels kan du tjäna många tusenlappar per år på att byta. Framför allt har du dock en möjlighet att göra en stor insats för miljön.

Om du fortfarande värmer upp ditt hus med oljepanna börjar det verkligen bli dags för dig att fundera på att byta. Det är inte bara det att oljepannan är dålig för klimatet, det är dessutom en dyr uppvärmningsmetod. Hos 20grader kan du hitta uppvärmningsmetoder som är bättre både för plånboken och klimatet.

Betydligt miljövänligare än olja

20grader säljer bland annat luftvärmepumpar. Luftvärmepumpar är betydligt bättre för klimatet och miljön än en oljepanna. Det var mot slutet av 2010-talet som luftvärmepumparnas popularitet exploderade. Idag är de väletablerade som ett bra val både för miljön och plånboken. Den vanligaste varianten av en luftvärmepump fungerar på så sätt att den hämtar värme ur luften utomhus. Luften pumpas sedan in i huset. Den faktor som framför allt gör luftvärmepumpar så pass energieffektiva är att de går att ställa in steglöst. Du kan med andra ord ställa in pumpen så att den värmer upp ditt hus precis så mycket som behövs. Värme- och energiförlusten blir i och med det minimal. En annan fördel är att luftvärmepumpar är lätta att installera och inte kräver särskilt mycket underhåll när de är i drift.

Välj en luftvärmepump från ett etablerat märke

luftvärmeEn viktig sak att tänka på om du funderar på att investera i en luftvärmepump är att välja en som är anpassad för Sveriges klimat. Det enklaste sättet att säkerställa det är att du väljer en luftvärmepump från ett välkänt märke. Hos 20grader hittar du luftvärmepumpar från etablerade tillverkare som Toshiba, Mitsubishi och Panasonic. De tillverkar alla luftvärmepumpar som klarar av de tuffa förutsättningar som råder i Sverige under de kalla månaderna.

En sammanfattning av fördelarna med att köpa luftvärmepump från 20grader:

  • Luftvärmepumpar är billiga att köpa och billiga i drift
  • De är enkla att installera, tar vanligtvis inte mer än en eftermiddag
  • Du kan använda en luftvärmepump för värme på vintern och svalka på sommaren