Kampen fortsätter

Kampen fortsätter

Den här videon postade vi i ett inlägg där vi skrev om kampen för en bättre värld. Vi lyfter frågan om hur viktigt det är att tänka en kan inte göra allt, men alla kan göra någonting. Det är verkligen så när det handlar om vår värld, och vi måste fortsätta kämpa för att miljön inte ska bli en icke-fråga rent politiskt.

I sverige är det val i år, och det största hotet är säkerligen den främlingsfientlighet som rör sig över både Europa och Sverige. Det är någonting vi måste komma ihåg, och inte bara för att rasism är äckligt – utan också för att de som har åsikter som det, knappast är tillräckligt smarta för att se långsiktigt på lösningar kring miljön på vår planet. Nej, bäst är att man lägger sin röst på ett parti där miljön tas på största allvar.

Det är också viktigt att visa sitt engagemang, speciellt på sociala medier. Då förstår poltikerna att det finns ett väljarstöd i att jobba för en bättre värld, och chansen att påverka blir större. I senaste mötet inom EU har man pratat om en skärpt klimatpolitik till år 2030, vilket är bra – däremot ska man ha färre bindande mål. Många miljorganisationer har kritiserat detta, och förhoppnignsvis kommer man att lyssna.

Det har sagts förr, men man kan säga det om och om igen – vår värld, planet, jord. Vårt hem. Det är vad som gör att vi kan andas. Att vi kan leva. Det är viktigt att alla kämpar för att den ska överleva, annars blir det som för dinosaurierna. Hej då livet, med andra ord.