Lev ett medvetet liv

Lev ett medvetet liv

I vårt moderna, tekniska samhälle är det många som lever ett väldigt hektiskt och stressigt liv, och som sällan har tid att stanna upp och tänka över vilka val man gör i livet. Det är synd, för bara några enkla förändringar i ens konsumtion och leverne kan betyda stor skillnad för miljön och klimatet. När man talar om att leva ekologiskt tänker många antagligen på en skogsmulle som bor i en stuga i skogen, utan tillgång till el eller rinnande vatten, som lever på örter, växter och annat som finns att hitta i naturens eget skafferi. Det är dock dags att vi uppdaterar den här bilden, för den är långt ifrån sann! Idag är det möjligt att leva ekologiskt och lyxigt, om man så vill. Man kan bo i en lägenhet i en storstad och fortfarande göra ekologiska och miljömedvetna val. Det kan till exempel ske på följande sätt:

•    Handla ekologiskt i mataffären. De flesta produkter finns som ekologiska alternativ, från mjölk till chips.
•    Innan du köper den där neonrosa toppen på H&M, fundera på om du verkligen behöver den? Vi kallar denna metod ”Think before you buy!” Den går ut på att man inte ska göra impulsköp som sedan ändå inte kommer till användning.
•    Använd dig av effektiv återvinning om du till exempel ska renovera hemma eller vill göra en rejäl rensning av garaget.
•    Handla på loppisar och second hand, antingen fysiska sådana eller online.