Minska energiförbrukningen med PVC

Vi människor sätter dagligen avtryck på klimatet och miljön bara genom att finnas till. I Sverige förbrukar vi mycker el och energi, eftersom vi har så pass skilda temperaturer mellan årstiderna. På vintrarna behöver vi värma upp huset för att inte frysa, och på somrarna måste vi se till att våra varma hus inte hettas upp av solens strålning. För allt fler är PVC-fönster ett självklart sätt att minska energiförbrukningen på.

I den här sortens fönster utgör PVC plast huvudmaterialet i ramen och karmen, i stället för trä vilket gör fönstret mer tåligt. Det fina med detta material är därför att det klarar sig väl mot yttre påverkan såsom fukt, sol, salt från havet, luft eller röta.” skriver drutex-fonster.se som är en tillverkare av underhållsfria PVC-fönster.

PVC-fönster har många fördelar. De har blivit populära i Skandinavien tack vare att de är underhållsfria, de är bra på att bevara inomhustemperaturen utan att för mycket energi måste förbrukas på uppvärmning eller AC. Det minskar helt enkelt läckage från ens hus, precis som täta väggar, tak och golv gör. De är dessutom billigare att tillverka än traditionella träfönster, som egentligen bara briljerar med sitt klassiska utseende.

Så kan du minska värmeläckage med PVC

Idag är det många hushåll runt om i landet som uppmärksammar sin energiförbrukning av två anledningar: klimatet står för en stor del av varför man vill minska sin förbrukning av el och bränsle, men det har även nått de allra flesta att det är ekonomiskt smart. Elpriserna höjs ständigt och därför är det bra att säkra sin åtgång genom att minska sitt beroende av energikällor.

I smålänningen.se skriver man också om hur man ska minska fastigheternas energiförbrukning för att kunna nå klimatmålen. Det gäller för alla hushåll att tänka både på sin ekonomi, och på jorden vi lever på. Vi ska komma ihåg att svenskarna är bland de mest energiförbrukande folket i världen, och den tendensen måste vi genast vända! Det är i hushållen vi börjar. Här kan du läsa mer om hur du sparar el hemma.