Naturligt smink

Naturligt smink

Att leva ett liv som är bra både för vår hälsa och för vår planet sträcker sig såklart längre än till bara vilka råvaror vi äter. Det finns idag otroligt många produkter som gör underverk för vår hälsa, vår själ och vår planet. Ekologiska råvaror är ett naturligt val för många av oss eftersom det inte bara smakar godare utan dessutom är snällare mot vår hälsa, vår planet, våra djur och dessutom smakar godare.

Att vara miljövänlig genom att åka kommunalt eller samåka till arbetet, eller kanske till och med cykla eller promenera istället för att ta bilen i den utsträckning det går, är också något som blir allt mer självklart för många av oss.

När det för några år sedan kom ett miljövänligt smink, helt gjort på naturliga mineraler, som dessutom är fantastiskt för vår hy är det inte konstigt att det slog igenom över hela världen. Idag är mineralsmink så pass populärt världen över att det nu finns många olika tillverkare och märken. Ett av de största är BareMinerals. BareMinerals favoriter kan man smidigt beställa online. På nätet kan man dessutom läsa bra produktbeskrivningar och information om de olika produkterna innan man beställer och man får därför ofta en bättre överblick av sortimentet än vad man får i butikerna.

”Även bland ekologiska hudvårdsprodukter är det något av en djungel. Trots att innehållsförteckningen påminner om en bättre fruktsallad kan det vara svårt att skilja mellan de produkter som verkligen är naturliga och de som bara påstår sig vara det.

Mia Skaug är makeup-artist och utbildad naturkosmetologisk hudterapeut och driver tillsammans med kollegan Jenny Svärdendahl behandlingscentret Moonsun i Gamla stan i Stockholm.

– I dag vägrar jag att jobba med något annat än naturliga produkter med helt ekologiskt innehåll. Jag vill egentligen inte prata så mycket om olika märken hit och dit men det finns en anledning till att vi använder de produkter som vi gör. Det man sätter på huden går rakt in i kroppen.”