Odla eget i trädgården

Odla eget i trädgården

Det viktigaste som vi har här i världen är helt klart vår planet. Om fler skulle vara mer eko-inriktade så hade vi haft bättre förutsättningar för framtidens klimat. Det kan vara allt från att välja ekologiska produkter i matbutiken eller att faktiskt ta saken i egna händer och låta anlägga en ekologisk trädgård. Hur blir en trädgård ekologisk undrar ni då? Jo det finns flera olika sätt att gå tillväga, det är då smart att anlita trädgårdsarkitekter hos life4garden och berätta om era speciella önskemål.

sår frön

Ekologi är alltid på tapeten och vikten av att anlägga en trädgård där man kan odla sina egna grönsaker är verkligen ett steg mot rätt riktning. Att odla tomater är riktigt bra och skippa alla insektsmedel och liknande då det gör mer skada än det faktiskt gör gott. Alla kryddor som ni kan plantera gör också gott då det är ett mycket besprutat livsmedel och under sommaren frodas de bra i rabatten och klarar sig fint inne. Undvik gärna motordrivna verktyg i trädgården och klipp gräset med en handjagad gräsklippare, en manuell häcksax och så vidare.

Ekologisk marktäckning

– Det är bättre att täcka marken mellan plantorna med organiskt material som till exempel gräsklipp eller fjolårets löv. På så sätt slipper man ogräs samtidigt som maskar och mikroorganismer skapar en näringsrik jord, säger han. I sin prunkande trädgård har han aldrig lagt på någon form av gödsel i vanlig mening.(Läs mer här)

Ju mer eget material som gödsel och liknande som ni har är bättre än alla konstgjorda former som finns att köpa. För det behövs en kompost som ni skapar från fallna löv, uppdragna gamla blommor och såklart matrester. Men även biologiska nedbrytbara produkter som papper och liknande går också att använda i komposten. Alla borde ha sin egna kompost då det ger näring till dina växter på det mest naturliga sättet.