Öppna en ekologisk restaurang

Öppna en ekologisk restaurang

I Sverige har det länge varit en trend att äta allt mer ekologiskt. Nu konkurrerar detta med flera andra närliggande trender, som att äta klimatsmart och vegetariskt. Från detta går det att dra slutsatsen att vi svenskar vill äta på ett sätt som är bra för planeten och för oss själva. Vi går också allt mer ut på restaurang, vilket gör att det ligger väl i tiden att starta upp en ekologisk restaurangverksamhet.

Ett problem som många upplever är att det är svårt att både äta klimatsmart och ekologiskt. För den som exempelvis vill äta vegetariskt för att minska sitt koldioxidavtryck, så visar det sig ofta att det inte finns så många varor i butiken som både är ekologiska och vegetariska. Att starta upp en restaurang som inriktar sig på både ekologisk och vegetarisk mat skulle alltså fylla en idag rätt tom nisch på marknaden. För att kunna starta restaurang krävs det också bra restauranginredning. Besök PEN Products som erbjuder ett stort utbud inom utrustning och inredning för restaurang.

restaurangbord med glas och tallrikInredning och utrustning till din ekologiska restaurang

Vid inredning av en ekologisk restaurang är det bra att tänka på målgruppen. Välj därför att inreda med hållbara material, som ekologisk bambu och trä från hållbart skogsbruk. Att använda återvunna möbler kan också ge en unik känsla åt din restaurang. Detta säger man på Möbelmässan, enligt artikeln.

 Jag tror att det är jätteviktigt att man tänker en helhet. Det här med slit och släng, det håller inte längre.
Satsa på att minimera restaurangens ekologiska fotavtryck, så det blir så lågt som möjligt. När det gäller köksutrustningen går det att välja maskiner som är energi- och vattensnåla. Att installera en kompost- och återvinningscentral för mat som inte konsumeras är också klokt. Matrester kan till exempel omvandlas till ekologisk bokashi, en typ av jordförbättring som kan användas till restaurangens prydnadsväxter, eller till rabatten utanför.