Så väljer du rätt däck

Val av bil och däck är något som påverkar miljön på ett betydande sätt. Av den anledningen är det viktigt att välja rätt typ av däck till din bil. Hur ska du då tänka vid val av däck? Läs mer nedan för tips!

Det är många små val du gör som påverkar miljön i stort. Med andra ord är det en kollektiv insats som gör att planeten får en chans att fortsätta fungera som den ska. Ett av de val du kan göra är att satsa på rätt typ av däck till din bil. När det börjar bli dags att byta ut däcken på bilen är det med andra ord värt att tänka till lite extra innan du slår till. För många är det något av en djungel att hitta rätt däck till bilen, men som tur är finns det företag som gjort den uppgiften enklare. Besök exempelvis Däck365: https://www.dack365.se/dack/varumarke/goodyear, däckbutiken på nätet där du enkelt får reda på vilka däck som passar din bil genom att skriva in registreringsnumret.

Däck för en bättre miljö

däckHur gör du då ett klimatsmart val av däck? Till att börja med sker det en snabb utveckling inom däcktillverkning, där nya däck har egenskaper som är mycket bättre för miljön än gamla däck. Bara genom att byta till nya däck har du med andra ord redan gjort miljön en tjänst. Dagens däcktillverkning är fokuserad på att sänka bränsleförbrukningen på bilarna, något som översätts till färre skadliga partiklar i omlopp som andas in av både människor och djur. Genom att minska däckens rullmotstånd åstadkoms en lägre förbrukning av bränsle. Det här är förstås inte enbart bra för miljön, utan också för din ekonomi.

Ditt val av bil påverkar förstås miljön i stort, där du kan se till att välja en bil med så låga utsläpp av skadliga ämnen som möjligt. Ett attraktivt alternativ till bränslebilar är hybridfordon (som drivs av både bränsle och el) samt rena elbilar.