Skaffa solceller

Oroas du av de höga elpriserna? Då är det smart att skaffa solceller. Med solceller på taket kommer du inom tio år ha förnyelsebar energi som inte kostar dig något. Det finns egentligen bara fördelar med solceller. Skulle din solcellsanläggning producera för mycket elektricitet kan du rentav sälja elen.

Idag är det många fastighetsägare som skaffar solceller till villan, radhuset och sommarstugan. Du får grön energi samtidigt som du sparar pengar. En solcellsanläggning brukar vara betalad efter tio år, vilket innebär att du därefter har gratis grön energi. Du ökar också värdet på ditt hus genom att installera solpaneler. Hos Telge Energi får du hjälp att hitta den bästa solcellslösningen för just dig och ditt hus. De hjälper dig även med individuella lösningar om det behövs. När du köper en solcellsanläggning till ditt hus får du också med en växelriktare, som behövs för att omvandla likström till växelström. Gå in på Telge Energi och skaffa https://telgeenergi.se/solceller/Skaffa-solceller/solcellspaket/ och spara tusenlappar.

Investera i solceller

Solen skiner på ditt tak. Istället för att den bara värmer upp taket lite, så alstrar dina solpaneler energi. Utan att du behöver göra någonting så får du underhållsfri klimatsmart el i lamporna, kylskåpet och datorn. Solcellsanläggningar är tämligen underhållsfria, och naturligtvis kan du kontakta Telge Energi för att få hjälp om något problem skulle uppstå. Det är också en orsak till att många väljer just solceller på taket. Du kan förvisso dra ner på energikostnaderna med till exempel en pelletspanna, men då måste du fylla på pellets och ha koll på pannan på ett helt och hållet annat sätt än vad en solcellsanläggning kräver. När grannarna har strömavbrott så fortsätter din anläggning att fungera.

Solceller är också en ekonomisk investering på själva fastigheten. Om du planerar att sälja ditt hus inom ett par år kommer din villa eller radhus bli än mer attraktiv på marknaden om huset också har solceller.

Fördelar med solceller

Det finns nästan bara fördelar med solceller. Även om solen inte skiner så kommer solens strålar att nå solcellerna och alstra energi. Men naturligtvis är det skillnad på att bo i Sverige och en solcellspark i Sahara. Utvecklingen kring solcellsenergi har gått väldigt långt, så dina solpaneler kommer ge dig energi året. Du kan även sälja energi som du får över i din solcellsanläggning. Under riktigt varma sköna dagar kommer du alltså inte bara spara pengar, utan du kan även tjäna pengar och få en extra inkomst. Kör du elbil kan du köra på helt grön el som kommer från din egen solcellsanläggning. Gratis och klimatvänligt. Fördelarna med solceller är:

  • Klimatsmart energi
  • Väldigt billig energi
  • Du kan sälja överskottet
  • Solceller ökar värdet på din fastighet

En annan viktig fördel med solceller är att du inte blir så beroende av energimarknaden. Idag är det många villaägare som fått mycket höga elräkningar på grund av gaskrisen och kriget i Ukraina. Att vara självständig och klara sig egen energiförsörjning kommer troligtvis vara än viktigare i framtiden, med tanke på klimatförändringarna. Sol- och vindkraft är framtiden för att vi ska bli ett fossilfritt samhälle.