Viktigt med ökad återvinning

Vi för en aggressiv taktik mot vår planet och då blir det ännu viktigare att tänka på konsekvenserna av vårt agerande – annars kan det stå oss dyrt. Av den anledningen är det otroligt viktigt att öka återvinningen av material. 

325182-global-concept-of-the-future-of-mother-earthVi har i tidigare artikel skrivit om hur bra det är att leva ett så bra och hållbart liv som möjligt och nämnt att man ska tänka på hur man konsumerar och vad man gör av det man tar in i sina hem. Man kan koka ner mycket till hur bra man är på att återvinna. Sverige är ett mycket bra föregångsland när det kommer till just återvinning. Men det farligaste man kan göra är att stanna där och klappa sig på axeln och tro att man som land inte behöver förbättras – för det behöver vi. Något enormt.

Höjning av deponiskatten

I tidningen NyTeknik går det att läsa en intervju med statssekreterare på energi- och miljödepartementet, Gunvor G Ericson som i Åsa Romsons ställe svarar på olika frågor kring återvinning och en förändring i deponiskatten. En otroligt bra intervju där man kan hoppas på att det kommer bli bättre och friare gällande återvinning av främst tungmetaller och att avfallshierarkin minskar. Allt för att man ska försöka få en så bra utveckling som möjligt.

Det är otroligt mycket som Regeringen kan påverka, men även som privatperson finns det mycket man kan göra

  • Försök att se till att du återvinner så mycket som möjligt
  • Men även att du väljer produkter som har tänkt på att ha bra material samt inte väljer att omge sig av onödigt material och inpackning.
  • Tänk även på konsumtionen rent allmänt att alla köp är ett bidrag till att jorden mår lite sämre – även om det får dig att må bra för stunden.